23 Ocak 2015 Cuma

İlk Yalnız ve Geç Kalmış Deneyim Aktarımları...

Uzun zamandır aslında girmek son zamanda olanları yazmak istiyordum ama uçuşların yoğunluğundan maalesef blog'a uğramak biraz zorlaştı. Hava durumlarının kötülüğü sebebiyle uzun zaman sonra kendimize biraz zaman ayırabildiğimiz için tekrardan yavaş yavaş son olanlara değinmek istedim azar azar. 

Aslına bakarsanız neredeyse şu an PPL'imi almak üzereyim. Çift kumanda uçuşlarımı tamamladım yalnız seyrüseferlerim kaldı geri sayımda fakat ben biraz daha hikayenin başına döneceğim.



Öncelikle uçmak nasıl birşey ondan bahsedelim. Yıllardır süregelen simülasyon deneyimlerim bana simülatör için " efektif bir şekilde kullanıldığında gerçekten işe yarıyor!! " dedirtti. Efektif bir şekilde dememin nedeni bilinçli bir şekilde kullanmak. Bunu da biraz açalım; default uçakları değil PMDG 737 yi kullanıyorum bir yerden bir yere uçağı götürüyorum demek değil, A2A şirketinin C172 si ile uzan zamandır uçuyordum bu uçak ile uçuş eğitiminin gerekliliklerini yerine getirmek lazım. İyi bir pilot olabilmek için hava hareketleri denilen (Gazlı Perdövites, Gazsız Perdövites, Karakteristik Perdövites, Keskin Dönüş ,Yavaş Uçuş ,Acil Durum İniş Prosedürleri gibi) eğitimleri simulatorde yaparsanız yada en azından uçağı düz uçurabilirseniz simulatorde size büyük yarar sağlayacaktır. Düz uçurmak elbette yatay ve diken eksende çünkü sizde bu istenecek. Bunun yanı sıra boyle bir ucakla iniş yapmayı öğrenmek, meydan turuna giriş usullerini bilmek büyük fayda sağlayacaktır. Online platformlar(IVAO ve VATSIM)'da uçuş yapmak ise radyo butonuna dokunduğunuzda özgüven problemi çekmemenize yardımcı olacaktır. 






Gerçek uçakla elbetteki simülasyon arasında bir çok fark olacak fakat örnek olarak aletleriniz nedir ne değildir siz endişe etmeden bileceksiniz . Yerde %100 bilen havada %50 bileceği için avantajlı olacaksınız. Bir tek konuda arasında büyük fark gördüm açıkçası o da inişler. Gerçek uçakla inişlerde simülatöre göre daha dik bir açıyla alçalıyormuş hissi yaşıyorsunuz. Çakılacakmıyız falan derken güzel bir palyeyle iniş takımlarınızı yeri öperken buluyorsunuz. 








Sağlıkla kalın...
Ulaşmak isteyenler; 
E-mail : yigitbilgic@gmail.com 
Instagram: apieceofaviation



Yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" kısmını "Anonim" yada varsa Gmail hesabınız "Google" olarak seçiniz.