19 Kasım 2016 Cumartesi

Unutulan Bir Yazı MOLLYMAWK Psychometrics

     


    
Özelettik yine kendimizi. O zaman yeniden birşeyler karalamalıyım diye düşündüm ve Mollymawk sınavı hakkında hiç birşey yazmadığım aklıma geldi. Evet arkadaşlar neydi bu Mollymawk testi; sevgiydi, emekti. Şaka bir yana pilot kişilerin(ya da başka meslekler için de aranıyor olabilir) yetilerini test eden bir psikometri testi bu Mollymawk. Psikometri testleri benim bildiğim kadarıyla adayların mesleklerini yapabilme yetilerini ölçen sınavlar dizileri oluyor. Kimi psikometri testi uygulayan şirket 1 3 5 7 x gibi sayı dizilerini yada 7 7 9 27 x gibi sayı dizilerinde x i bulmanızı isterken kimisi daha başka metodlar ile çalışıyor ve bu testlerin her birinin farklı farklı ismi var tabi ki.

Bu testlere örnek vermem gerekirse,
Time Sharing
Working Memory
Spatial Comprehension(Orieantation)
Data Perception
Logical Reasoning
Verbal Reasoning
Multitasking vb.
gibi gibi örnekler çoğaltılabilir.

Tüm bu akıl oyunlarının yanında çoğu psikometri testi uygulayan şirket bu bilişsel oyunların yanında, bilimsel testleri de yapmakta yine Mollymawk testinde buna Basic Skills olarak yer verilmiş.

Konu içeriklerine bakacak olursak;

-Basic Skills İçeriği



     Bu bölümde yukarıda bahsettiğim bilişsel oyunları görüyoruz.

--Spatial Comprehension, Temel olarak labirentte bir topu hedefine ulaştırıyoruz, labirent sürekli dönmekte ve örneğin labirent ters dönünce sola bastığımızda topumuz sağa gitmekte. Toplam 12 round dan oluşuyor ve giderek zorlaşıyor. Duvara çarparsak puan azalıyor, süre gecikirse puan azalıyor, uzun yoldan gidersek puan azalıyor, sağa basılcağı yerde sola basılırsa(yukarı aşağı da aynı şekilde) puan azalıyor. Amacımız en kısa sürede en az hatayı yapıp hedefe ulaşmak. Örneği için YouTube sayfama bakabilirsiniz. Penguin Pursuit oyununu satın alarak çalışmanız fayda sağlıyor lakin parmağınızı basılı tutmayın tek tek basın sınavda o şekilde yanlışa alışmayın.



--Time Sharing, önüne sürekli engeller çıkan bir uçağı sağ sol yön tuşları ile yoluna devam ettiriyoruz lakin uçak bize doğru geliyormuş gibi düşünüp tuşlara sağa gidecekse sol sola gidecekse sağa basarak devam ediyoruz. Bu sırada 3 tane gösterge var kırmızıya dönünce ibreler o göstergeye tıklıyoruz erken veya geç tıklamak puan kaybettiriyor. Bunun yanında 3. görevimiz sürekli bulunan bir butona basıp soru istemek ve cevabı yazmak sorular 25-7 kaçtır gibi yada 13 15 17 A 21 B şeklinde geliyor A ve B nin değerlerini giriyoruz. Bunda anlayacağınız üzere herşeye optimum zamanı ayarlamanız gerekiyor özellikle sorular gösterge kırmızıya döndüğü an geliyor kaçırabiliyorsunuz. Örneği için YouTube kanalıma bakabilirsiniz.





--Working Memory, Beni en çok yoran hata payı en az olan haliyle sınavda en düşük sonucu aldığım bölüm burası idi. 200 adet oyun'da verilen süre içerisinde sadece 5 hata yapabilme şansınız var. %97.5 şans buda. Oyunu anlatmak çok uzun çünkü çok fazla kuralı var. Kısaca 4 nesnemiz var nesneler gösteriliyor, aynı anda pc de bir nesne söylüyor. Pcnin söylediğini seçme yeşil yananı seçme ve bize gelen ikinci ekranda alttaki x olanı seçme. Anlatırken 
bile yorucu birkaç kuralı daha var fakat yine örneği için YouTube kanalına çağırıyorum sizleri oyunu yavaş hızda oyanatmanızı öneririm izlerken kurallara daha vakıf olacaksınız.



Sonuç olarak sınavda geçilecek notlar aldım şirketler genelde %25 istiyorlar oyunlarda, puanlama orada testi alan insanlara oranla yapılıyor yani herkes düşükse sıkıntı olmuyor ama bir siz düşükseniz testten başarısız oluyorsunuz.

Sınav Antalya ya da İstanbulda yapılıyor fiyatlarını şuan unuttum lakin Antalyadaki bir miktar daha ucuz lakin peşin ödeme kabul ediyorken İstanbuldaki daha pahalı fakat kredi kartıyla ödeme seçeneği sunuyor. 300 Euro 240 Euro gibi hatırlıyorum fiyatları. Bu parayı ödedikten sonra sınav öncesi 2 şer Basic Skills örneği, 10 ar tane ise Basic Aptitudes örneği çalışmanız için sitesinde size sunuluyor. İlk başlarda yapamadığınızda kötü hissetmeyin 3-4. üncü örneklerden sonra açılıyor bünye.

Son not olarak ise, çalışırken benim yöntemim ilk gün Basic Skills'in birinci örneğine çalışmak ve Basic Aptitudes'ün birinci örneğine çalışmak ardı gelen 8 gün sadece Basic Aptitudes e çalışmak 10 Basic Aptitudes gününe ise 2. Basic Skills öğreneğini yaparak çalışmak oldu. Yani kısaca 1. ve 10. günler Basic Skills'i yaptım ki hatırlayalım sınav öncesi. Herkesin kendi yöntemi olabilir lakin bu yöntem kolay ve kullanılabilir.

Herkese yaşamında başarılar ve mutluluklar dilerim.
Görüşmek üzere...

     Yine hazırlamış olduğum alet eğitimi setini satın almak için aşağıdaki linkten detayları öğrenebilirsiniz. Alet eğitimi için herşeyi düşünerek hazırladım bir bakmanızı tavsiye ederim.

ALET EĞİTİMİ (INSTRUMENT RATING) SETİ DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN




Ulaşmak isteyenler; 
E-mail : yigitbilgic@gmail.com 
Instagram: apieceofaviation



     Yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" kısmını "Anonim" yada varsa Gmail hesabınız "Google" olarak seçiniz.

6 yorum:

  1. Yiğit, Sunexpress ilan şartlarında MCC de almak yazıyor. Bu eğitim normalde tip eğitimlerinin içinde bulunmuyor mu? Sunexpress kabul etmiyor mu MCC olmadan başvuruları. Ek masraf çıkartmak istemiyorum kendime, valla bıktım para harcamaktan her şeye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sunex mcc olsa iyi olur diyor lakin kimseyi de mcc olmadigi icin geri cevirmiyoruz diyor aynen ibare bu :) umarım yardimci olabilmisimdir kariyerinde basarilar dilerim :)

      Sil
    2. Teşekkür ederim, neler yapıyorsun? Pegasus/Onurair/Atlas tip eğitimi mi yoksa Sunex/THY mi deneyeceksin?

      Sil
    3. Maalesef heryere basvurdum lakin suan piyasa dinamikleri cok degisti is bulmak inanilmaz zor. Dayanmaya calisiyoruz :)

      Sil
  2. Yigit mrb,pegasus disinda sirketlerin sitesinde mollymawk'dan istenen yuzdelik dilim yazmiyor,dger sirketler de mi %25 istiyor,bu konuda bilgilendirebilirsen sevinirm :))

    YanıtlaSil
  3. merhabalar, videolar çalışmıyor silinmişler. Güncel bir link yollar mısınız?

    YanıtlaSil

Yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" kısmını "Anonim" olarak seçiniz.