12 Mart 2015 Perşembe

Web Sitem Yayına Girdi


Herkese bahar yavaş yavaş yaklaşırken merhabalar. Uzun dönemdir hava fotoğrafçılığı yani "Spotter" ünvanını taşıyorum yapabildiğimce. Benim gibi havacılık tutkunlarınında ihtiyacı olur diye ve aynı zamanda benimle ilgili her detayı bir arada tutmak için web sitemi yayına soktum. Havacılık tutkunları için neden önemli ? "Tüm resimlerimi ücretsiz olarak sitemden indirebilirsiniz". Ayrıca simulator videolarım ve uçuşlarımda çektiğim videolarıda elimden geldiğince YouTube a koyuyorum oradan onlarada ulaşabileceksiniz.

---Buraya tıklayıp Web sayfama ulaşabilirsiniz.---

Ayrıca yorum yapıp merak ettiğiniz konular ile ilgili sorular sorabilirsiniz yada iyi/kötü düşüncelerinizi yorum kısmında yazabilirsiniz. Yorum yaparken Anonim olarak yorumlama biçimini seçerseniz adınızı yada "Nickname" belirtirseniz size yazacağım cevapta size hitap edebilirim. Google hesabınız ile de yorumlama yapabilirsiniz. Sağlıcakla kalın.


Ulaşmak isteyenler; 
E-mail : yigitbilgic@gmail.com 
Instagram: apieceofaviation



Yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" kısmını "Anonim" yada varsa Gmail hesabınız "Google" olarak seçiniz.

12 yorum:

  1. merhaba. blogunuzu baştan sona okudum. pilotaj eğitimi için gerekli parayı nasıl elde ettiniz yani demek istediğim bize birikim elde etmek için yapabilceklerimiz hakkında öneri verebilirnisiniz :) bu arada facebook hesabınızdaki durumu gördüm çok üzüldüm.insanların tutkularını değersiz birşeymiş gibi yok yere yok sayan insanlardan nefret ederim hatta insan bile demem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle değer verip blogumu okuduğunuz için teşekkür ederim. http://salvorates.blogspot.com.tr/2014/06/kendimden-bahsedeyim-biraz.html Kendimden bahsedeyim biraz başlıklı yazımda benim bu parayı nasıl elde ettiğimi öğrenebilirsiniz :) 2. konu için ise evet maalesef ki her o okulda bu ve buna benzer olaylar olabiliyor. Her yerin kendine has kötü yanları var. Son olarak şunu diyebilirim yeteri kadar azim ederseniz gerçekten hedefe birşekilde ulaşırsınız. Ben azim ettim yoktan - sıfırdan kurdum bu binayı. Şuan kat çıkıyorum üzerine daha. Çok uzun bir yolum var daha. Başarılar, sevgiler.

      Sil
  2. hocam selamlar, pic ucuslarinda yanimiza birisini alabiliyor muyuz yani arkadasimizi,kardesimizj ya da sevgilimizi gibi ? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar o konuda şuan net bir bilgim yok fakat yurtdışındaki uygulama bu şekilde. Bende PIC uçuşlarımda uçacağım firmaya soracağım.

      Sil
  3. ppl sürecini basariyla atlattiniz bu surec sonundaki izlenimlerinizi dusuncelerini burada paylasirsaniz cok mutlu oluruz. ayrica atpl baslangicina kadar teorik olarak bi yogunlugunuzun olmayacagini dusunerek ders notu niteliginde bi kar seyde paylasirsaniz ayrica mutlu oluruz. size basarilar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa zamanda tecrübeleri aktarmaya çalışıcam ilginiz için teşekkür ederim. Şuan biraz yoğun geçiyor günler İstanbula PIC uçmaya geldiğim için fakat yavaş yavaş yazacağım :)

      Sil
    2. simdiden tesekurler o zaman. bir sey daha sormak istiyorum aldiginiz pic ucuslarini kendininiz planyabiliyor musunuz.yani 50 saat simdi ucacagim cple egitiminde geri kalanini ucacagim gibi vs.

      Sil
  4. Öncelikle tebrik ederim. Üslubunuz sıkıcı değil ve anlatımınız hoş. Özgeçmişinizi okurken kendimi gördüm aslında ben de üniversite okuyorum bir yandan da memuriyet hayatım devam ediyor. :) Para biriktiriyorum ben de ATPL eğitimim için. Tabii ilk önce THY Akademi'yi deneyeceğim mezun olunca fakat ceza süreleri 6-12 ay civarı olduğundan vakit kaybetmeyip eğitimime başlamayı istiyorum. Girizgah kısmını sanırım fazla uzattım. :) Merak ettiğim husus ben modüler eğitim almayı düşünüyorum ve modüler eğitimde PPL'de başka bir uçak türüyle eğitim alıp diğer eğitim safhalarını (IR vs.) başka uçak türüyle tamamlamak mümkün mü? Bunu şunun için soruyorum. Top Air Flight Academy, evektor tipi uçaklarla PPL eğitimini veriyor. Ben burda ppl aldıktan sonra başka bir okulda (Ayjet, Er-Ah, THK vs.) cessna ya da diamond tipi uçaklar ile uçuşlarıma devam edebilir miyim? Ekstra masraf çıkar mı bana farklı uçak tipinden dolayı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. THK da PPL imi aldım ve dediğiniz gibi Topair dede PIC uçacağım. Pilot in Command demek PIC bu arada. THK da C172S ile uçarken Topairde bahsettiğiniz gibi Evektor Super Sportstar Rtc ile uçacağım. Her uçağın MTD dediğimiz kısa bir günlük genel prosedürlerini öğrenmek için Type eğitimi vardır aynı Airline uçakları gibi. Evektoru uçurabilmek(kalkış sürati, flap süratleri, emergency usüller gibi) için bu MTD derslerini alıcaksınız sizde. Maddi olarak bir külfet oluşturmuyor bu tip eğitimler normalde 250 Euro gibi fiyatlar çekilsede şirketler o ücretleri almadan veriyor. Umarım yanıt tatmin edici olabilmiştir. İlginiz için teşekkürler :)

      Sil
  5. Cevabınız gayet açıklayıcı oldu. Teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
  6. merhabalar, birsey sormak istiyorum bu okullarda ki pic ucuslarinin ucreti arasinda ki ucurum neyden kaynaklanmaktadir. ornegintopairde 13000 euro olan pic ucuslari erahta 21000 euro arada 23 binliralik bi fark var. birde topairde pic ucuslarinda misafir alabiliyor musunuz ucusa ? tesekur ederim iyi ucuslar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geç gelen yanıt için kusura bakmayın, c172 saatte 45lt yakar evektor 15-16 civarı ve şirket politikasıda etkili saygılar.

      Sil

Yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" kısmını "Anonim" olarak seçiniz.